Vegrad: PDP, NLB i Hypo u akciji sanacije

Bez autora
May 03 2010

Vegrad, državno društvo PDP, Nova Ljubljanska banka (NLB) i Hypo banka u petak su potpisali tripartitni sporazum kojim su se obvezali na određene mjere za sanaciju Vegrada. Potonji će s dobavljačima dogovoriti otpis oko 22 milijuna eura dugova, daljnjih će 8 milijuna pretvoriti u povlaštene dionice, a ostale će obveze Vegrad reprogramirati, odnosno odgoditi na najmanje godinu dana. PDP će u okviru dokapitalizacije, vrijedne 5-10 milijuna eura, proporcionalno pridonijeti dio svježih sredstava, kako se njegov vlasnički udio ne bi povećao. Banke su dužne osigurati moratorij i reprogramiranje svih postojećih kredita te otpis dijela kamata.

Vegrad: PDP, NLB i Hypo u akciji sanacijeVegrad, državno društvo PDP, Nova Ljubljanska banka (NLB) i Hypo banka u petak su potpisali tripartitni sporazum kojim su se obvezali na određene mjere za sanaciju Vegrada.

Potonji će s dobavljačima dogovoriti otpis oko 22 milijuna eura dugova, daljnjih će 8 milijuna pretvoriti u povlaštene dionice, a ostale će obveze Vegrad reprogramirati, odnosno odgoditi na najmanje godinu dana.

PDP će u okviru dokapitalizacije, vrijedne 5-10 milijuna eura, proporcionalno pridonijeti dio svježih sredstava, kako se njegov vlasnički udio ne bi povećao. Banke su dužne osigurati moratorij i reprogramiranje svih postojećih kredita te otpis dijela kamata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik